30 Aralık 2009 Çarşamba

Google Apss Hesabını Kullanarak C# 'da Mail Gönderme

Merhabalar;
Bildiğiniz gibi, Google Apps işletmeler için, özellikle de küçük ve ortak ölçekli işletmeler için ücretsiz bazı özellikler sundu. Mesajlaşma ve Ortak Çalışma başlıklarını içeren bu uygulamaların standart sürümü ücretsiz ve çalışanlarınıza elli kullanıcıya kadar üyelik hesabı verebiliyorsunuz.
Mesajlaşma ve Ortak Çalışma uygulamaları, istisnasız Google Docs, Google Calendar ve Gmail'in bütün özelliklerini barındırıyor. Hepsinden de önemlisi, siz maillerinizi Google'ın sunucularında saklayarak işletme maliyetinizin bir kısmından tasarruf etmiş oluyorsunuz.
Uygulamaya dilerseniz, http://Google.com.tr/apss adresinden, dilerseniz de gerekli CNAME ve MX ayarlarını yaparak kendi etki alanı adınız üzerinden erişebiliyorsunuz.
Bazıları için bu yeterli olmayabilir. Mail gönderme ve alma işlemini yalnız web arayüzünden değil, kendi uygulamanızdan da gerçekleştirmek, Google'ı bütün performanslarıyla birlikte yalnızca bir arkauç sunucusu olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Nitekim, yurtdışında pek çok kullanıcı forumunda bu konuda başlıklar açıldığını görüyoruz.
Biz de C# ile hazırladığımız uygulamalarımızda Google Apps hesabımızı kullanarak nasıl mail gönderebileceğimizi göreceğiz.

Neden bu tür bir yazıya ihtiyaç duyuldu?

Normal şartlar altında, kendi uygulamalarınızda, mail sunucunuz üzerinden posta göndermek için mail.domainadi.com gibi bir SMTP sunucu adresi belirterek bu işi halledebiliyorduk.
Google Apps'ın standart işletme sürümünü kendi etki alanımızda kullanmak istediğimiz için MX kayıtlarımızı ve CNAME'leri Google'ın talimatları doğrultusunda değiştirdik.

Başlıyoruz

Öncelikle uygulamamızda System.NET.Mail ad alanını ekliyoruz.

using System.Net.Mail;

Aşağıdaki kodu uygulamanızın konfigürasyon dosyasına, yani web.config 'e ekleyn

< smtp deliverymethod="Network" from="ornek@domain.com" >

< from="example@domain.com" deliverymethod="Network"> < / smtp >
Ve uygulamamızdan maili göndermek için aşağıdaki kodu kullanıyoruz

MailMessage nesnemizi yarattıktan sonra ve özelliklerini atadıktan sonra, konumuzla esas ilgisi olan SMTP nesnemizi yaratıyoruz.

var client = new SmtpClient();
client.EnableSsl = true;
client.Send(MailMessageNesnesi);

işte bu kadar.


Kolaylıklar dilerim.

ziyahan[at]yazilim.tv

Hiç yorum yok: