28 Temmuz 2012 Cumartesi

PDF Dosyalarını Dönüştürücü (Converter) Kullanmadan Kindle'da Okumak



Bu konu üzerine pek çok yazı yazılmıştır. Hattâ, genel olarak kitap okuyucular, özel olarak daKindle üzerine hatırı sayılır bir Türkçe içerik dağarcığı oluşmuş durumda. Biz, Allah'ın izni ile, extra bir dönüştürücü (converter) programına ihtiyaç duymadan, nasıl PDF dosyalarını Kindlecihazlarımızda okuyacağımızdan bahsedeceğiz.


Bu konu üzerine pek çok yazı yazılmıştır. Hattâ, genel olarak kitap okuyucular, özel olarak da Kindle üzerine hatırı sayılır bir Türkçe içerik dağarcığı oluşmuş durumda. Biz, Allah'ın izni ile, extra bir dönüştürücü (converter) programına ihtiyaç duymadan, nasıl PDF dosyalarını Kindle cihazlarımızda okuyacağımızdan bahsedeceğiz.

Amazon Kindle cihazlarında ekseriyetle AZW formatı kullanılmaktadır. Elbette ki Kindle diğer formatları da desteklemekte ve göstermektedir. (PDF, MOBI, EPUB vs). Fakat AZW biçemi, bizatihi Kindle için tasarlanmış bir biçem olduğundan; bu formattaki metinlerin cihazda okunması daha kolaydır. (Ayrıntılı bilgi için)
Siz, AZW dışındaki herhangi bir formatta haiz dökümanı Amazon servisleri aracılığı ile ücretsiz olarak AZW formatına çevirerek, Kindle cihazınıza direkt yollayabilir ya da AZW biçemindeki yeni halini USB aracılığı ile cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Amazon'un döküman servislerini ücretli ve ücretsiz olmak üzere, iki farklı şekilde kullanabilirsiniz.

AZW Formatına Ücretli Dönüştürme


Kindle cihazınızı Amazon üzerinden kayıt ettiğinizde, size ait olan @kindle uzantılı bir eposta adresi tarafınıza tahsis edilmektedir.

Hazırsanız, başlayalım...




Derhal yeni bir eposta iletisi hazırlayın.. Eposta iletisinin konusunu convert (herhangi bir boşluk olmamalı.) olarak belirtin ve AZW formatına dönüştürülecek PDF 'i iletinize ataşlayın.
Alıcı kısmına da, Amazon 'un size tahsis ettiği @kindle uzantılı eposta adresinizi yazmalısınız.
Bu epostayı gönderdiğinizde, 15-20 dakika arası değişen bir süre içerisinde Whispernet üzerinden Kindle cihazınıza gönderilecektir. Yine siz Amazon Kindle sayfası üzerinden Manage Your Kindle menüsü vasıtası ile bu işlemleri yapabilirsiniz. Dönüşüm işlemi gerçekleştiğinde, size aşağıdaki gibi bir bilgi epostası gelmektedir.


Ve sonrasında, dilerseniz kendiniz de, Manage Your Kindle bağlantısından da, arşivinize eklenen elektronik kitabı Kindle cihazınıza gönderebilirsiniz.




AZW Formatına Ücretsiz Dönüştürme


Tüm işlemler yukarıdaki ile aynı olmasına rağmen, dönüştürülen materyal direkt olarak Kindle cihazınıza değil, bir ileti eki olarak epostanıza cevaben yollanmaktadır.
Yine bir eposta iletisi hazırlıyoruz. Bu defa alıcı hanesine kindleisminiz@free.kindle.com adresini yazıyoruz. İletinin konu kısmı, yukarıda da zikredildiği şekliyle yine convert olarak kalacak .Dönüştürülmesini arzu ettiğimiz materyali de eposta eki olarak dahil edip, epostayı gönderdik mi, materyalin AZW formatına dönüştürülmüş şekli birkaç dakika içinde aşağıdaki resimde görüleceği üzere, eposta kutumuzda olacaktır.

















Döküman formatlarını dönüştürebilmek için Calibre gibi programlar da mevcut fakat, bana bu yol çok daha kolay ve zahmetsiz geldi. Ne dersiniz?

5 yorum:

Musty dedi ki...

Faydalı bir yazı. Teşekkür ederim. Saygılarımla...

erhanatalar dedi ki...

Çok açıklayıcı işe yarar bir yazı, teşekkürler.

Afife Azra ArslaN dedi ki...

Eyavllah elleriniz gozleriniz dert gormesin ne diyelim

Adsız dedi ki...

merhaba. ben kindlea Kuran'ı Kerim, Risale gibi dini kitaplarda atmak istiyorum. türkçe mealli pdf olarak Kuran-ı Kerim'i kindlea dönüştürme de sıkıntı çıkar mı? şimdiden teşekkür ediyorum.

Abdülhamit PEHLİVAN dedi ki...

Çok teşekkür ederiz. Gerçekten pratik bir yol, ücretsiz seçenek ile convert edip daha sonra mail yoluyla kindle'ma gönderebilirim diye düşünüyorum