5 Nisan 2010 Pazartesi

Google Buzz

Sosyal medya giderek etkisi arttırıyor. Tüm bileşenleriyle bir haber kaynağı olan ve Vatandaş Muhabir kavramının yükselişinin zemini olan Sosyal Medya, her türden verinin aktığı, debisi yüksek bir nehir! Elbette her nehrin sonunda olduğu gibi, bu coşkun nehrin sonunda da Denizle, yani dünyaya ile gerçekleşen büyük buluşma.


Sosyal ağ ve sosyal medyanın iç içe geçtiği bugün; uygulamaların da birbiriyle olan etkişimleri, bir kaynaktan girilen bir verinin tüm sosyal çevrenize, takipçilerinize, arkadaş listesine iletilmesine imkan veriyor. Yüksek etkileşim teknolojileri sayesinde, tüm içeriklerinize anında geri bildirim almanız mümkün!

Twitter,Friend Feed gibi başarılı örneklerle trendi yükselen Sosyal Medya kervanına son katılan Google Buzz!

Google, sosyal medya trenine yetişmek için alelacele devreye soktuğu Google Buzz'dan dolayı, takdir de gördü eleştiri de. Hali hazırdaki Gmail kullanıcıları bir sabah Gmail hesaplarında etkin Google Buzz ile uyandılar. Google'ın tüm enstrümanlarının etkileşim içinde olduğu Google Buzz da; sohbet,email, döküman paylaşımı vs mevcut.

Google Buzz'da diğer sosyal medya örneklerinde de olduğu gibi, bir takipçiler listesi yahut bir izleme listesi oluşturabilir. Bu listeleri özelleştirebilir ve her türden veriyi, resim,ses,döküman listenizde paylaşabilirsiniz. Şayet iyi bir iletiniz olursa, siz de Sosyal Medya 'da, Andy Warhol'un deyimiyle, 15 dakikalığına ünlü olabilirsiniz!

Tabiattaki yansımalardan seçilen sosyal medya isimlerine ilk olarak Twitter'da tanık olmuş idik.Buzz,vızıldamak demek. Hatırlatalım, Twitter de, twit yani kuş cıvıltısı, kuşlar gibi cıvıldamak anlamına geliyor...

Sosyal Medyanın, hepimize kanat taktığı doğru! Arı mı yoksa kuş mu olacağı ise kullanıcıların tercihine kalmış.

Hiç yorum yok: